zondag 31 januari 2010

Weer bijna 100 deelnemers

Tjongejonge wat was het slecht weer. En er was nog ergens een stuk snelweg afgesloten zodat de deelnemers uit Alphen een heel stuk om moesten rijden. Dan lukt het natuurlijk niet om op tijd te beginnen. Voor de volgende keer toch nog even een verzoek: als iedereen nou om kwart voor tien aanwezig is, dan kunnen we mooi op tijd beginnen.

Gelukkig verliep het toernooi heel vlot. En er werd ook weer ijzersterk en goed geconcentreerd geschaakt. Er zitten heel wat kanjers tussen de deelnemers.

Jesse van der Duin en Martijn van Lieshout bijvoorbeeld. Maar ook Luca Dolce, die honderd procent scoorde. En Daniël Schaffelaar. En onze eigen Boxtelaar Pjotr Mahieu. Ze moesten allemaal aan het begin van dit schaakseizoen hun diploma Stap 1 nog halen, maar ze winnen al wel toernooien. Geweldig!

Bij de Stap 1-spelers haalde Rick Massuger en Casper von Berg 5 uit 5. Lars van den Bogaart won Stap 1 groep 3. En het allerspannendst was het in Stap 1 groep 2: Nico van Haren, Bas Roggeveen en Arjan Verheijen scoorden alle drie 4 uit 5. Wat een mooie resultaten!

Wie al een Stap 2 diploma heeft speelt louter tegen sterke schakers. Als je dan 4 uit 4 haalt zoals Edgar Brok, dan kan je er wat van hoor. Teun van de Aa, Dewi Vermeulen en Nathan Remans waren de andere groepswinnaars in deze categorie. Proficiat!

En dan de toppers van Stap 3 en hoger. Edgar Stuiver: briljant! Chris Berens: een overweldigende 5 uit 5. Dat kan niet beter. En de topgroep ging ondanks een oorontsteking naar Jaap Gottlieb.

Eigenlijk verdienen alle deelnemers natuurlijk welgemeende felicitaties. De gedetaillleerde uitslagen kun je nakijken op de website. En Karin heeft de tussenstand al helemaal bijgewerkt. Die staat hieronder.

Ik wil jullie allemaal heel hartelijk bedanken. De kinderen voor hun deelname en iedereen die geholpen heeft voor de hulp. Tot de volgende keer!

De foto's zijn hier te bewonderen.

Geen opmerkingen: